Alle informatie voor leerlingen, ouders en verzorgers
♦
Alle informatie voor leerlingen, ouders en verzorgers
♦
Ga naar het aanmeldingsformulier van het JvO.
Kennismaken met docenten
Ik vind het superleuk om samen met de leerlingen van nu antieke teksten te ontrafelen en te ervaren waar heden, verleden en toekomst elkaar kruisen.
Groei vanuit vertrouwen!
Elk kind zien. Elk kind het gevoel geven welkom te zijn. Een verschil kunnen maken op de rollercoasterride die de ontwikkeling van eetsteklasser tot bijna student is. Dat is het mooiste wat er is!
Onze leerlingen zijn nieuwsgierig en kritisch. Soms is het zelfs jammer om antwoord te geven op de goede vragen die ze stellen.
Naar een bredere blik op de wereld om je heen!
Het is geweldig om te zien dat leerlingen in deze mooie, uitdagende en veilige omgeving zichzelf kunnen ontdekken en uitgroeien tot de beste versie van zichzelf!
Typering van de JvO-leerling
Leerlingen zijn individuen en verschillen uiteraard van elkaar. Toch zien we bij de ‘JvO-leerling’ een aantal gemeenschappelijke kenmerken. De JvO-leerling is bovengemiddeld talentvol, niet alleen op het gebied van leren. Ze hebben een brede belangstelling voor de wereld om hen heen, willen die begrijpen en vaak uitzoeken ‘hoe het nu werkelijk zit’. Onze leerlingen hebben over het algemeen uitdaging nodig, denken creatief en houden van filosofisch getinte vraagstukken. Op het JvO is volop kans je interesses verder te bepalen en vorm te geven.
Veel leerlingen op het JvO waarderen de gezellige, relatief kleine school die het JvO is en vinden het prettig te merken dat zaken goed georganiseerd zijn.
Natuurlijk heeft óók de JvO-leerling een leeftijd waarop leren niet altijd leuk wordt gevonden. Jezelf ontwikkelen gaat soms met horten en stoten en daar is niets vreemds aan. Het JvO biedt op alle fronten hulp bij de ontwikkeling tot jongvolwassene, die bij een vervolgopleiding zeer beslagen ten ijs komt.
Facts & figures
933 leerlingen
96 medewerkers
Gemiddeld slaagpercentage over laatste 3 jaar: 96%
Gelegen op 5 minuten lopen van het station
Een leerling zet elk schooljaar 349.217 stappen in de school
Procedure Aanmelding JvO 2024-2025
In de regio Amersfoort (Amersfoort, Nijkerk, Baarn, Soest, Bunschoten) maken jaarlijks veel leerlingen de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio werken samen om te zorgen dat iedere leerling een goede plek in een brugklas of eerste klas vindt. Daarom hanteren zij dezelfde aanmeldprocedure.
Alle informatie over de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs leest u op de website www.vanbasisnaarbrug.nl
Maximaal aantal nieuwe inschrijvingen voor klas 1
Voor elke schoolgebouw binnen de regio is een maximumaantal leerlingen vastgesteld. Om te zorgen dat de scholen daaronder blijven, publiceert elke school jaarlijks het maximumaantal inschrijvingen voor dat betreffende jaar. Voor het schooljaar 2024-2025 kunnen maximaal 165 leerlingen voor het eerste leerjaar van het JvO Gymnasium worden toegelaten (in 6 klassen); dat is exclusief de nieuwe leerlingen van de Parnassos-klas. In het geval van overaanmelding vindt loting plaats.
Er is overigens nog nooit loting nodig geweest op het JvO.
Uiterste datum van aanmelding
Vòòr maandag 1 april, dus uiterlijk op zondag 31 maart 2024, moet zowel het onderwijskundig rapport als het inschrijfformulier zijn ontvangen door het JvO. Ouders/verzorgers melden hun kind digitaal aan via de button ‘aanmeldformulier’ hieronder.
De basisschool levert het onderwijskundig rapport aan via OSO.
Toelatingscriteria
Voor aanmelding aan het JvO is een havo/vwo- of vwo-advies nodig; een mogelijke begeleidings- en ondersteuningsvraag moet passen binnen het schoolondersteuningsprofiel.
Gang van zaken na mogelijke loting
Wanneer er meer dan 165 leerlingen aangemeld zijn voor 1 april, is loting nodig. Aanmeldingen die later binnengekomen zijn, worden niet in de loting meegenomen.
Op 4 april ontvangen de aangemelde leerlingen per mail een bericht of er geloot moet worden. Als dat het geval is, wordt op 9 april de loting verricht door een notaris van De Vries Vellenga Leenknegt notarissen te Amersfoort.
Hierbij hebben leerlingen voorrang van wie een broer of zus op onze school zit* of van wie een van de ouders werkzaam is aan het JvO**; zij vallen buiten de loting.
Op 11 april krijgen leerlingen die zich aangemeld hebben, het bericht of ze in- of uitgeloot zijn, en een overzicht van de scholen waar nog plaats is (inschrijving uiterlijk 18 april).
Als er geloot moet worden en uw zoon/dochter uitgeloot is, kan uw kind geplaatst worden op een van de andere scholen van de Onderwijsgroep Amersfoort als daar ruimte is.
Officieel bericht van inschrijving
Op10 juni ontvangen alle toegelaten leerlingen een officiële brief dat zij zijn ingeschreven en daarbij worden ze ook uitgenodigd voor de kennismakingsochtend op woensdag 3 juli.
*Het betreft biologische broertjes of zusjes; of stiefbroers of –zussen, die bij de gemeentelijke basisadministratie op hetzelfde adres zijn ingeschreven op het moment van aanmelding bij het JvO.
**Hiervoor geldt dat de werknemer op 1 augustus 2023 een vast contract heeft op het JvO.
Meer informatie
Go JvO
Bekijk hier het Magazine Go JvO.
Schoolplan 2022 – 2026
Download hier ons schoolplan.
Schoolgids
Bekijk hier onze digitale schoolgids.
Go JvO
Magazine ontvangen via de post?